Belnet ontmoet de blockchain community

door
Lagneau Laetitia

Team Manager Marketing and Communication @ Belnet
op do, 01/28/2021 - 11:33

Belnet neemt actief deel aan de uitbouw van een Europese infrastructuur voor blockchaindiensten (EBSI) en zal een reeks evenementen medeorganiseren in 2021 met Smals, FOD BOSA en KU Leuven met als doel de blockchaingemeenschap in België te informeren en te ontmoeten. Het eerste evenement vindt online plaats op 24/02/2021.

Zoals we in een vorige nieuwsbrief al aankondigden, neemt Belnet actief deel aan de uitbouw van een Europese infrastructuur voor blockchaindiensten (EBSI).

Op 12 februari 2020 werd het eerste Belgische knooppunt geïmplementeerd door Belnet. Nu de infrastructuur aanwezig en operationeel is, verbetert Belnet continu de infrastructuur en de manier waarop de technologie wordt toegepast. Belnet wil ook zijn gemeenschap ten goede komen door de ontwikkeling van "use cases" te steunen die onder meer bedoeld zijn voor onderzoeksprojecten of implementaties in het hoger onderwijs en door een betrouwbare en veilige uitvoering ervan te garanderen.

Met dit in gedachten zal Belnet in 2021 een reeks evenementen medeorganiseren met als doel de blockchaingemeenschap in België te informeren en te ontmoeten.

Deze evenementen zijn het resultaat van een samenwerking tussen Belnet, Smals, FOD BOSA en KU Leuven die een Belgisch consortium hebben gevormd dat tot doel heeft het gebruik van blockchaintechnologieën op het gebied van onderzoek, onderwijs en openbare dienstverlening te verdiepen.

Het eerste evenement vindt online plaats op 24/02/2021. Het zal onder meer ingaan op de technische en niet-technische aspecten van blockchain en een overzicht geven van de huidige "use cases" en mogelijke toepassingen in de toekomst.

Bent u geïnteresseerd in het webinar van 24/02/2021?

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.