Belnet in de voorhoede van een digitale transformatie gestimuleerd door Microsoft

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op ma, 11/29/2021 - 15:55

De groeiende digitalisering in België en de recente aankondiging van Microsoft leken ons de perfecte gelegenheid om ons engagement voor de transformatie naar de cloud te herhalen. Dankzij GÉANT en de OCRE-raamovereenkomst geniet u immers van talrijke voordelen.

Microsoft bouwt drie nieuwe datacenters in België

Vorige week kondigde Microsoft via de media de lancering aan van een project voor de oprichting van 3 Azure datacenters in België om de digitale transformatie van de publieke en private sector te stimuleren. Hoewel de details van dit ambitieuze project nog onduidelijk zijn, zullen de 3 datacenters zich rond Brussel situeren. De exacte locaties zijn nog niet bekendgemaakt.

Snelheid en lokale gegevensopslag

Voor veel Belgische organisaties die werken met gevoelige gegevens is een lokale verankering van de cloud een belangrijke troef om een grotere gegevensbeveiliging te garanderen. Bovendien verzekert deze nabijheid Belgische organisaties van een lagere latency, d.w.z. een kortere reactietijd van de rekenkracht. Deze tijdwinst zal nodig zijn voor het gebruik van low latency toepassingen, die in de toekomst steeds meer zullen worden ingezet.

Ons engagement voor digitale transformatie

Belnet werkt nu al meer dan een jaar aan deze digitale transformatie met GÉANT onder de vorm van de OCRE Cloud Catalogue. Dankzij de raamovereenkomst kunnen onderzoeks- en onderwijsorganisaties die op ons netwerk zijn aangesloten, profiteren van talrijke voordelen van hyperscalers zoals Rackspace (AWS), Bechtle (Microsoft Azure), Sparkle (Google Cloud), enz.

De lokale verankering van de Microsoft datacenters is dan ook geen begin, maar een volgende stap om onze bedrijven en met name de R&E-sector nog betere clouddiensten aan te bieden. Belnet zal ervoor zorgen dat het aanwezig is in deze datacenters om de digitale transformatie van onze gemeenschappen verder te vergemakkelijken.

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.