Dialoog en kennisuitwisseling als succesfactoren voor een effectieve informatiebeveiliging

Gepubliceerd op ma, 12/14/2020 - 08:37

In de zomer van 2020 startten de CISO’s van 5 Franstalige universiteiten een werkgroep waarin zij hun ervaringen delen op het vlak van informatiebeveiliging.

De werkgroep, bestaande uit de Chief Information Security Officers van de universiteiten van Liège, Louvain-La-Neuve, Mons, Namur en de ULB (Université Libre de Bruxelles), komt maandelijks samen en is bedoeld als forum voor kennisuitwisseling over goede beveiligingspraktijken en voor het onderling delen van ervaringen.

G. Pappas (CISO) en F. Van Liedekerke (coördinator Services & Security) van Belnet mochten in september deelnemen aan een vergadering van de werkgroep en waren na afloop zeer enthousiast: “We hebben er een goed eerste contact kunnen leggen met enkele Franstalige CISO’s en ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen met betrekking tot security policies, procedures en manieren van aanpak.”

Belnet heeft momenteel in samenwerking met het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) een aantal projecten lopen die in het teken staan van een proactieve beveiliging van zijn community. Deze projecten konden alvast rekenen op de interesse van de leden van de interuniversitaire werkgroep. Maar Belnet wil ook als neutrale partner een verbindende rol spelen en dialoog en uitwisseling van kennis bevorderen. Vanuit dit oogpunt hopen we dan ook in 2021 een gelijkaardig overleg te kunnen hebben met de CISO’s van de Nederlandstalige universiteiten.

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2022 Belnet.