Een terugblik op een geslaagde FedWAN Day

door
Rosy Pauwels

Marketing @ Belnet
op wo, 06/26/2024 - 10:27
Op dinsdag 18 juni organiseerde Belnet voor de tweede keer de FedWAN Day. Een tiental federale overheidsdiensten tekenden present om een update te krijgen van het FedWAN-project dat vorig jaar van start ging.

De deelnemers kregen er presentaties van project management over de scope en status van het project: welke WAN’s werden reeds geïmplementeerd, welke zitten momenteel in de implementatiefase en welke staan nog op de planning. 

Verder gaf Network Engineer Tom de Clercq een technische update over de verschillende producten die vallen onder de Telenet-raamovereenkomst en werden er lessons learned gedeeld om de definiëring, installatie en migratie van toekomstige WAN’s zo optimaal mogelijk te laten verlopen. 

Yves Baert (Head of IT Service Management) lichtte de werking van de Belnet Service Desk en de contactprocedure in geval van problemen nader toe. 

Het financiële luik van het project werd belicht door Dirk Osstyn (Head of Business & Community). De deelnemers kwamen er te weten hoe de dotatie wordt aangewend en welke besparingen er dankzij het project gerealiseerd kunnen worden. 

Tot slot, pleitte Frédéric Libotte (Teamlead FED & BNIX) voor een samensmelting van de 2 governance groepen FedMAN en FedWAN. 

Belnet was tevreden met de talrijke interacties van de deelnemers en de deelnemers zelf apprecieerden het format en de networkingmogelijkheden.

"Ik vond de opzet goed: veel onderwerpen binnen een goede tijdspanne. De uitleg over strategie en organisatie was relevant en duidelijk." 

Bertrand Dockier, Operations Manager FOD Economie

 

"Het was verfrissend de collega’s te zien voor networking.”

Koen Patoor, Verantwoordelijke Telecom FOD Justitie

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.