Michel Taverne van de Belgische Senaat vat de troeven van Belnet Advanced Mail Security nog eens mooi samen

door
Rosy Pauwels

Marketing @ Belnet
op wo, 01/27/2021 - 13:21

Belnet Advanced Mail Security (BAMS) biedt naast basisdiensten zoals een meerlagige anti-spam en een krachtige anti-malware ook heel wat nieuwe functionaliteiten waaronder virus outbreak protection, sandbox analysis en identity-based encryptie. Bovendien kunt u gemakkelijk rapporten aanmaken, realtime dashboards consulteren en de verschillende instellingen van BAMS via een gebruiksvriendelijke webinterface beheren.

In juni 2020 kondigde Belnet aan dat het zijn antispamoplossing Anstispam Pro, ook bekend onder de naam CanIT, ging vervangen door Belnet Advanced Mail Security. Dit omdat CanIT niet langer ondersteund werd en niet meer voldeed aan de huidige verwachtingen. Belnet besloot om een testperiode, de zogenoemde proof of concept, in te lassen waarin klanten en geïnteresseerden gedurende een maand de nieuwe e-mail security service BAMS gratis konden uitproberen.

Michel Taverne, System Engineer op de ICT-dienst van de Senaat nam deel aan deze proof of concept en vond dit zeer nuttig: “De Senaat besliste om over te schakelen op BAMS omdat ons voormalig antispam product CanIT ouderwets geworden was en onze mailomgeving minder goed beschermde. Het ondersteuningscontract verliep ook in december 2020. Ten slotte moesten we ook onze interne mailservers naar een recentere versie upgraden. Fortimail leek op het eerste zicht moeilijk in te stellen want het heeft vele opties en mogelijkheden. Ook was het even wennen aan de nieuwe interface en de logica waarmee het product is opgebouwd.” Michel was daarom dan ook zeer tevreden met de professionele ondersteuning die hij kreeg van het Belnet-support team bij de implementatie van BAMS. “Erik en Mingming waren heel bekwaam en beschikbaar en mede dankzij hun ondersteuning is de implementatie vlot en zonder problemen verlopen.”

Als voornaamste troeven van BAMS haalt Michel de gebruiksvriendelijke interface aan die meer beheermogelijkheden biedt en meer flexibiliteit. “Maar ook de nieuwe functionaliteiten zoals URL-filtering, sandboxing en identity-based encryption en de efficiënte rapportering zijn pluspunten. Het troubleshooten van problemen is nu ook gemakkelijker en efficiënter geworden.”

Bent u ook geïnteresseerd in BAMS als totaaloplossing voor de beveiliging van uw e-mailverkeer?

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.