Nieuwe voorzitter voor het Federaal Wetenschapsbeleid

Gepubliceerd op wo, 03/09/2022 - 09:54

Sinds februari staat Arnaud Vajda aan het hoofd van de POD Wetenschapsbeleid (Belspo), waarvan ook Belnet deel uitmaakt. Hij zal een sleutelrol spelen bij de implementatie van de federale strategie voor wetenschappelijk onderzoek. Zijn ambitie is ook om de activiteiten van de organisatie meer visibiliteit te geven.

Arnaud Vajda werd eind 2021 door de ministerraad benoemd als voorzitter van het directiecomité van de POD Wetenschapsbeleid en heeft zijn functie opgenomen sinds februari 2022.

Naast de centrale administratie en Belnet maken ook 10 federale wetenschappelijke instellingen (FWI's) deel uit van Belspo. In totaal telt het Federale Wetenschapsbeleid zo’n 2300 medewerkers.

Recent gaf Arnaud Vajda enkele interviews naar aanleiding van zijn benoeming, waarin hij sprak over de uitdagingen voor de komende periode. In een gesprek met Daily Science vermeldt hij: "Om de banden met het Belgische institutionele landschap te herstellen, moeten we communiceren. Dit vereist goede informatie over onze activiteiten en de diensten die wij aan andere federale departementen kunnen verlenen (…) Mijn ambitie is om het departement een nieuwe dynamiek en een nieuwe zichtbaarheid op lange termijn te geven."

Belnet ondersteunt deze benadering en zal zich proactief inzetten om deze doelstelling mee te realiseren. Onder meer in het kader van open science speelt Belnet een belangrijke rol voor Belspo en de FWI's, die wetenschappelijk onderzoek als één van hun kernactiviteiten hebben.

Museum Kunst en Geschiedenis

De FWI's bewaren, bestuderen en valoriseren al meer dan twee eeuwen lang een uitzonderlijk wetenschappelijk, artistiek en historisch erfgoed.

Lees het volledige interview (in het Frans)

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2022 Belnet.