Onder de loep: leveranciers die deelnemen aan OCRE

door
Marc Gérard

Content Developer @ Belnet
op do, 03/25/2021 - 11:10

Is uw organisatie actief in de onderwijs- of onderzoekssector? Dan zijn de talloze voordelen van de raamovereenkomsten van de OCRE Cloud Catalogue zeker de moeite waard! We lichten een tipje van de sluier op met een overzicht van de leveranciers.

OCRE logo

Met de lancering van het OCRE-project op 29 januari kreeg de onderzoekssector in Europa een duwtje in de rug dankzij een veel eenvoudigere toegang tot een ruime waaier aan commerciële clouddiensten.  

Voor België omvat dit aanbod twaalf providers van laaS-, PaaS-, SaaS- en EO-diensten. De aangeboden merken hebben datacenters in Europa of de Verenigde Staten. Dankzij OCRE zijn de prijzen veel voordeliger en is ook het aanbod van cloudproducten erg aantrekkelijk geworden. We lichten een tipje van de sluier op met een overzicht van de leveranciers:

Leveranciers die Amerikaanse hyperscalers aanbieden

Rackspace, leverancier van AWS:

Rackspace Technology is een in de VS gevestigde provider die gespecialiseerd is in AWS-multicloud-producten. Behalve een ruime ervaring en expertise biedt deze speler een breed scala aan ondersteuning voor alle AWS-producten. Hij is ook complementair met Cloudhealth voor alle contracten. Voor meer informatie, raadpleeg OCRE & Rackspace.

Bechtle, leverancier van Microsoft Azure:

Bechtle is een bedrijf dat voornamelijk in Duitsland is gevestigd en dat het volledige assortiment van Microsoft Azure-producten aanbiedt. Het biedt tal van kortingen aan (op de support, op de ExpressRoute, met Data egress waiver enz.). Klik rechtstreeks op OCRE Azure of vraag de pdf van het OCRE Microsoft Offer aan.

SoftwareOne, leverancier van IBM:

Dit bedrijf is marktleider in software- en cloudoplossingen voor de onderwijssector. Het biedt tal van opensource-oplossingen aan, maar ook heel wat beveiligingsopties. Ontdek de voordelen op SoftwareOne.

Sparkle, leverancier van Google:

Sparkle, de Google Cloud Integrator, biedt vrijstelling van kosten voor uitgaand dataverkeer en vele andere voordelen voor een brede waaier aan Google-gerelateerde services. Voor meer info: Cloud Tisparkle.

Quistor, leverancier van Oracle:

Dit in Nederland gevestigde bedrijf is de exclusieve verdeler van Oracle-producten. Het geeft kortingen op de IaaS- en PaaS-diensten van Oracle. Voor meer inlichtingen over de voordelen, vraag de presentatie-pdf aan of surf naar de Quistor website.

Leveranciers die Europese clouddiensten aanbieden

Bechtle, leverancier van Ionos:

Bechtle is ook een bevoorrecht provider van Ionos-producten, met de Bechtle Ionos Cloud als echt 'made in Germany' product. Ionos Cloud is de Europese nummer één op het gebied van cloudinfrastructuur, cloudservices en hostingservices. Voor meer info: OCRE Ionos.

T-Systems, leverancier van Open Telekom Cloud:

Het voordeel van het Duitse Telekom is dat de operator over verschillende datacenters in Europa beschikt. Er worden, naast de vele voordelen, ook geen extra kosten voor verkeer aangerekend. Aarzel niet en ontdek de vele mogelijkheden via Open Telekom Cloud

Safespring:

De Scandinavische operator beschikt over een jarenlange ervaring met de levering van clouddiensten aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Niet alleen worden er interessante kortingen aangeboden, maar er worden ook geen extra kosten voor verkeer aangerekend: de datacenters zijn in Europa gevestigd. Ontdek het volledige aanbod op OCRE Safespring.

VSHN, leverancier van Exoscale:

Het Duitse bedrijf VSHN is de officiële provider van de Exoscale cloudcomputing-producten. Die omvatten de Exoscale Infrastructure Services (IaaS: Compute, Storage, Networking), VSHN Container Platform Services (CaaS / PaaS) en Software as a Service (SaaS). Om het aanbod van deze leverancier te ontdekken, raadpleeg OCRE VSHN.

CloudFerro:

CloudFerro levert diensten aan de wetenschappelijke onderzoekssector. Dankzij OCRE kunnen wetenschappers voortaan gebruik maken van de cloudcomputing-diensten die worden aangeboden op het CREODIAS-platform en krijgen ze ook gratis toegang tot meer dan 20 PB aan aardobservatiegegevens van het Copernicus-programma. Voor meer info over deze EO-dienst, ga naar OCRE CloudFerro

Setcor:

De Kroatische provider Setcor biedt een gevarieerd aanbod aan clouddiensten waaronder Setcor Infrastructure, Software as a Service, Setcor Security en Public Cloud. Bovenop het feit dat zijn datacenters in Europa liggen, rekent deze leverancier geen extra kosten voor verkeer aan. Ontdek alle voordelen van Setcor op OCRE Setcor.

CloudSigma:

De Zwitserse provider CloudSigma is een van de Europese marktleiders in IaaS. Zijn infrastructuur bevindt zich op 5 Europese sites en vormt een globaal netwerk rechtstreeks verbonden met GÉANT en DE-CIX. Klik op IaaS CloudSigma om het volledige aanbod en de voordelen te ontdekken.

Orange:

Orange Business Services biedt zijn wereldwijde public cloudplatform aan: Flexible Engine. Naast de cloudinfrastructuur is er een hele reeks geïntegreerde diensten om de onderwijs- en onderzoeksgemeenschap te ondersteunen. Klik op OCRE Orange voor meer informatie over het aanbod.

Ontdek de OCRE-agenda in onze nieuwsbrief van maart

Merk op dat de providers regelmatig infosessies en workshops organiseren. Neem zeker een kijkje op de OCRE Agenda-sectie van onze newsletter om meer te weten te komen over deze events. U vindt er ook de nodige links om u in te schrijven.

Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Vul het formulier in op deze link: Belnet-nieuwsbrief.

Interesse in een van deze leveranciers? Wilt u de prijzen en voordelen van een van hen weten?

Vond u dit nieuws interessant?
Copyright © 2024 Belnet.