Onderzoek

26 jun. 2023

IMEC zet de dienst International Connectivity in voor grote internationale onderzoeksinfrastructuurprojecten

International Connectivity maakt gebruik van het GÉANT-netwerk, waarin Belnet een schakel is. Belgische onderzoeks- en hogeronderwijsinstellingen kunnen zo point-to-point verbindingen maken met sites in het buitenland zonder het onderzoeksnetwerk te verlaten.
28 mei. 2023

MDQ-dienst: een nieuwe functionaliteit voor vereenvoudigde toegang tot specifieke metadata

De omvang van de geaggregeerde metadata in de Belnet R&E Federation is de laatste jaren gestaag toegenomen. Dit volume kan een zekere traagheid of onnodig verbruik van bandbreedte betekenen voor het gebruik van bepaalde SP/IdP door uw organisatie. Daarom heeft ons Services team MDQ opgezet, een systeem dat u toelaat om eenvoudig de metadata die u wilt opvragen te downloaden.
26 apr. 2023

Laura Standaert, Data Steward aan de UGent, vertelt over DMPonline.be

Laura Standaert is Data Steward aan de UGent voor de cluster Life Sciences & Medicine, die de faculteiten Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, Diergeneeskunde en Farmaceutische Wetenschappen omvat. Samen met vier andere Data Stewards en twee Data Curators werkt ze binnen het Open Science Team aan professionele ondersteuning van onderzoekers (vanaf PhD-niveau) bij het beheer en de bewaring van onderzoeksdata.   Om aan deze verwachting te voldoen is DMPonline.be zeker een van haar tools bij uitstek. Het platform dat ze sinds 2019 gebruikt, is ideaal om onderzoekers te helpen bij het beheren van hun Data Management Plannen. Ze was zo vrij om ons wat meer te vertellen over het gebruik van DMPonline.be aan de Universiteit Gent.
14 apr. 2023

Interview met Kristiaan De Greve (IMEC), expert kwantumcomputing

Kristiaan De Greve is programmadirecteur kwantumcomputing bij IMEC, professor aan de faculteit Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven en gastonderzoeker aan Harvard University. Hij behaalde zijn ingenieursdiploma elektrotechniek aan de KU Leuven en doctoreerde over quantum bits en quantum repeaters aan Stanford University. Zijn wetenschappelijke interesses bestrijken een breed spectrum, van geavanceerd materiaalonderzoek, kwantummechanica en cryptografie tot artificiële intelligentie. Belnet sprak met hem over de toekomst van kwantumcomputing, QKD en cryptografie.

Copyright © 2023 Belnet.